Over Spinoza Kring Soest - Spinoza

Ga naar de inhoud

Over Spinoza Kring Soest

Welkom bij Spinozakring Soest
 
 
 
Tijdens mijn studie filosofie ontstond mijn fascinatie voor onze grootste Nederlandse filosoof Baruch/Benedictus de Spinoza. Toen mij na mijn opleiding gevraagd werd: "Wat ga je nu doen?", was er voor mij geen twijfel mogelijk; iets met Spinoza!
In maart 2014 richtte ik de Spinozakring Soest op, die inmiddels landelijke en ook internationale bekendheid geniet. Ik organiseer jaarlijks een cursus, twee lezingen, een excursie en een symposium of studiedag waarvoor ik prominente sprekers uitnodig.

Zelf geef ik op aanvraag ook lezingen over Spinoza en/of zijn invloed op geschiedkundige en recentelijke gebeurtenissen.
Aanvankelijk deed ik de organisatie van de Spinozakring geheel alleen, maar vanaf februari 2020 zijn we met een team. Rob Wouters is mijn ‘achterwacht’, Pieter Potter is latinist en steunpilaar bij het opsporen van documenten, Dick Blaauboer doet regelmatig verslag van Spinoza-gebeurtenissen in het land en Henri Krop is inhoudelijk adviseur voor het programma. De website en de nieuwsblog rond Spinoza worden verzorgd door Jan Mendrik.


Wij respecteren uw privacy; zie hier onze verklaring over privacy en cookies
4 aug 2022
Terug naar de inhoud