Frans Saris - Spinoza

Ga naar de inhoud

Frans Saris

Bibliotheek
         
Darwins cijferslot
Prof Frans W. Saris

Ondanks wereldoorlogen, genociden, epidemieën en natuurrampen is de wereldbevolking verviervoudigd, onze gemiddelde levensverwachting verdubbeld en leven we comfortabeler dan ooit. Dankzij onze memen, het erfelijk materiaal van onze cultuur, domineren wij de planeet aarde. Steeds beter begrijpen wij onszelf en blijven we schaven aan onze culturele evolutie: de zoektocht naar het volgende cijfer in de code van ons evolutionaire cijferslot. Maar hoe gebruiken we deze macht voor het goede, en richten we onszelf niet te gronde?
In Darwins cijferslot presenteert Frans W. Saris een optimistisch wereldbeeld. In een serie essays geeft hij zijn visie op onze meest urgente problemen: energie en klimaat, biodiversiteit en voeding, vrede en veiligheid; maar ook oplossingen zoals CO2-recycling. In dit boek wendt hij zich tot Nobelprijswinnaars, de kunst en de politiek van heden, verleden en toekomst.

Frans W. Saris is emeritus hoogleraar natuurkunde en publicist. Hij schreef voor NRC Handelsblad, de Volkskrant, De Gids en dNBg. Tijdens zijn loopbaan won Saris verscheidene natuurkundeprijzen en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
(Tekst en foto: uitgeverij Prometheus)

Uitgeverij Prometheus
E-boek 9789044635881
Omvang 288 p.
Druk 1 Verschenen 23-02-18
Prijs € 11,99

Prof. Frans Saris hield op 3 maart 2018 een lezing bij de spinozakring Soest.
Zie hier voor de aantekeningen bij de lezing door Frans Saris.
7 januari 2022
Terug naar de inhoud